Skip to main content

Izjava o privatnosti

Koje podatke prikupljamo?

Tijekom normalne uporabe web stranice www.labeaute.hr preuzimaju se neki osobni podaci čiji je prijenos neophodan u korištenju Internet komunikacijskih protokola. Riječ je o informacijama koje nisu povezane s određenim pojedincima, ali bi po svojoj prirodi mogle putem obrade i povezivanja s podacima trećih strana omogućiti identifikaciju korisnika. Ova kategorija podataka uključuje IP adresu ili nazive domena računala korištena od strane korisnika koji se povezuju s web stranicom, URI (Uniform Resource Identifier) adrese traženih resursa, vrijeme zahtjeva, metoda korištena za podnošenje zahtjeva na server te ostale parametre koji se odnose na operativni sustav i korisnike. Ti se podaci upotrebljavaju samo za dobivanje anonimnih statističkih podataka na web stranici i za provjeru ispravnog funkcioniranja te se brišu odmah nakon obrade.

Informacije koje prikupljamo o Vama

Prikupljamo osobne podatke o vama kada šaljete upit obrascem na kontakt stranici, ili se pretplatite na newsletter. Prikupljano i podatke kada dobrovoljno ispunite ankete ili dajete povratne informacije. Tipovi prikupljanih podataka uključuju ime i prezime, email adresu, telefonski broj, naziv tvrtke, adresu i sl. Podaci o korištenju web stranice prikupljaju se pomoću kolačića.

Kako ćemo koristiti Vaše informacije

Prikupljamo informacije o vama kako bismo vam poslali newsletter, pozivnice na događaje, kako bismo vas e-mailom obavijestili o proizvodima i uslugama za koje mislimo da bi vam mogli biti od interesa. Također prikupljamo statističke podatke o posjetama od svih posjetitelja web stranice, kako bi optimizirali naše web stranice. Nećemo dijeliti vaše podatke za marketing ili bilo koje druge svrhe s trećim stranama. Vaše osobne podatke nećemo obrađivati na bilo koji način koji nije opisan u ovim pravilima privatnosti. Vaši osobni podaci bit će obrađeni samo za svrhu za koju ste nam dali privolu.

Marketing

Htjeli bismo vam poslati informacije o našim proizvodima i uslugama koje bi vam mogle biti od interesa. Ukoliko ste dali privolu za primanje marketinških materijala, kasnije ju možete slobodno oduzeti. Imate pravo u bilo kojem trenutku oduzeti nam privolu za kontaktiranje u marketinške svrhe. Naša web stranica može sadržati linkove na druge web stranice. Ova pravila privatnosti odnose se samo na stranicu www.labeaute.hr tako da kada posjetite druge web stranice trebali biste pročitati njihova pravila privatnosti.

Pristup vašim informacijama, izmjenama i drugim pravima

Možete nas zatražiti da ispravimo ili uklonimo informacije koje smatrate netočnim. Imate pravo zatražiti kopiju podataka koje pohranjujemo o vama. Ukoliko želite kopiju vaših osobnih podataka molimo vas da nam pošaljete e-mail na info@labeaute.hr. Također, možete zatražiti da obrišemo sve vaše osobne podatke koje pohranjujemo.

Prava u vezi osobnih podataka

Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR), regulativa je Europske unije koja štiti vaše osobne podatke i zahtijeva da se prikupljaju u skladu sa zakonom pod strogim uvjetima, za opravdanu svrhu. Osobe ili organizacije koje prikupljaju i upravljaju vašim osobnim podacima moraju ih zaštititi od zloupotrebe te moraju poštivati određena prava vlasnika podataka koja su zajamčena zakonom EU.

Prava zajamčena GDPR regulativom:

Pravo na pristup. Pojedinac ima pravo dobiti potvrdu o tome da li se njihovi osobni podaci obrađuju ili ne, i tamo gdje je to slučaj moramo im omogućiti pristup tim podacima.

Pravo na ispravak. Pojedinci imaju pravo zatražiti ispravak netočnih osobnih podataka i pravo dodavanja osobnih podataka koje će popuniti bilo kakve nepotpune osobne podatke.

Pravo na zaborav. U određenim slučajevima, pojedinci imaju pravo zatražiti brisanje njihovih osobnih podataka.

Pravo na ograničenje obrade. Pojedinci imaju pravo zatražiti ograničenje obrade, primjenjivo na određeno razdoblje i/ili određene situacije.

Pravo na prenosivost. Pojedinci imaju pravo preuzeti u strukturiranom obliku svoje osobne podatke i imaju pravo prenijeti osobne podatke trećoj strani.

Pravo na prigovor. U pojedinim slučajevima, pojedinci imaju pravo prigovora na obrađivanje njihovih osobnih podataka, uključujući i profiliranje. Imaju pravo prigovora na daljnju obradu osobnih podataka u onoj mjeri u kojoj su prikupljeni u svrhu direktnog marketinga.

Pravo da se ne podliježe automatiziranoj obradi osobnih podataka. Pojedinci imaju pravo ne biti podvrgnuti odluci koja se temelji isključivo na automatiziranoj obradi.

Pravo na podnošenje pritužbi. Pojedinci imaju pravo priložiti pritužbu u vezi s obradom osobnih podataka nadležnim tijelima za zaštitu podataka.

Pravo na naknadu štete. U slučaju kršenja primjenjivih zakona u obradi osobnih podataka pojedinci imaju pravo tražiti odštetu za štetu koju im je takva povreda mogla uzrokovati.